Ho organitza: Associació de Ceramistes de la Bisbal i Terracotta Museu
Dins de les activitats emmarcades a l'exposició col·lectiva de vaixelles "Parant taula 2024", la Maria Nicolau ens presentarà el seu llibre "Cremo!". La cuinera més revolucionària dels últims anys també ens parlarà del foc, de què significa realment cuinar, i de la relació entre gastronomia i artesania.
«Cremo!» és el crit d’alerta que s’etziba a les cuines professionals quan es carrega una olla que pesa o una paella amb oli roent quan passem pel costat d’un company. El llibre que teniu a les mans, Cremo!, és la història d’una noia normal i corrent que un bon dia decideix deixar-ho tot per aprendre un ofici del qual no sap res i llançar-se de cap a una aventura per escoles d’hostaleria peculiars, restaurants insòlits, hotels i pastisseries de tota mena i condició, mentre el país és sacsejat per la revolta gastronòmica del segle.
Un assaig i un receptari que van molt més enllà, on es barregen, com qui fa una beixamel, passió, empenta, memòries, personatges estrambòtics i reflexions que ens faran vibrar en cada pàgina amb la cuina al ritme revolucionari de la Maria Nicolau.