Rajoles de còmic: taller de tires còmiques i memes a partir de rajoles dels oficis

Biblioteques amb DO

Gratuït
dissabte, 1 de juny | 11:30 h
DURADA:  45 minuts

Ho organitza: Biblioteca Lluïsa Duran.

Ho coordina: Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Hi col·labora: Terracotta Museu.

Compartir

Taller familiar de creació de tires còmiques, de vinyetes humorístiques i memes a partir d’imatges de rajoles dels oficis de ceràmica catalana.

L'humor i la sàtira han estat companys constants de la humanitat al llarg de la història. Des de les antigues comèdies gregues fins als memes contemporanis a les xarxes socials la cultura popular ha utilitzat l'humor per expressar, comunicar i criticar la societat i els poders establerts. Les tires còmiques són el suport per excel·lència per desplegar l’humor per a totes les edats.

En aquest taller partirem d’un element patrimonial popular, les rajoles dels oficis, per crear tires còmiques i vinyetes humorístiques. Un tallerista farà una introducció al còmic, a l’humor i conduirà la sessió. En família o en grups, es repartirà el material per a fer les creacions: reproduccions de ceràmiques dels oficis del vi (plastificades i imantades); cartel·les en blanc, bafarades i onomatopeies (adhesives i removibles), i retoladors per escriure els textos. Els participants escolliran les imatges per a fer les vinyetes humorístiques i els memes o combinades per a fer les tires còmiques tot afegint-hi bafarades i cartel·les. Les diverses creacions es penjaran en una pissarra blanca imantada o sobre una superfície que permeti enganxar les vinyetes. Les tires còmiques, les vinyetes humorístiques o el memes es fotografiaran per a ser compartits a les xarxes socials de la biblioteca.

Dirigit a famílies amb infants a partir de 7 anys.

Inscripcions: 972 64 21 79 - biblioteca@labisbal.cat

Activitat inclosa dins el projecte Biblioteques amb DO coordinat pel Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Dissabte
01
jun
Gratuït
Activitats relacionades
2024
Lliurament de premis del Concurs CLER
dl. 22.04.24 | 17:30 h
Biblioteca Lluïsa Duran
Familiar Altres
2024
Contes amb xumet
Biblionadons
dt. 23.04.24 | 10:30 h
Carrer Mesures
Familiar
2024
Estampació de monstres sobre cartró
Taller
dt. 23.04.24 | 18:00 h
Carrer Mesures
Familiar
2024
Juguem el conte
Hora del conte
ds. 11.05.24 | 11:00 h
Biblioteca Lluïsa Duran
Familiar
Dins del cor del món
Engruna Teatre
dg. 12.05.24 | 12:00 h
Teatre Mundial
Familiar Arts Escèniques