Ho organitza: Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya i Biblioteca Lluïsa Duran
Aquesta xerrada aborda la influència que ha tingut el vi al món del cinema dins la producció audiovisual, en especial la dels països mediterranis. Analitzarem el procés fílmic mitjançant el qual el vi ha esdevingut un personatge més de les pel·lícules i com la seva presència ha influït poderosament no només en la posada en escena, sinó en la forma de narrar i modular els afectes i desafectes de tots tipus d'històries i de personatges, que fan part del nostre llegat cultural. L'activitat consistirà en l'anàlisi i posterior debat amb els participants de diferents escenes d'una acurada selecció de pel·lícules, tot privilegiant el cinema català.
A càrrec de Mireia Iniesta. Vicepresidenta de la Junta de la Federació catalana de cineclubs. Llicenciada en Filologia Romànica i Filologia Italiana per la Universitat de Barcelona. Máster en Cinema i Audiovisual Contemporani per la UPF. Sòcia de CIMA, forma part d’ACCEC. Crítica de cine i col·laboradora en Cinergia, Shangrila i El Destilador Cultural. Professora de cinema i gènere a Educa tu Mirada. Programadora del cineclub 39 Escalons, responsable de programació del Craft Film Festival Actriu a La Academia de las Musas (2015) de José Luis Guerin i al curt Aniversari (2016) de Judith Colell.
Activitat inclosa dins el projecte Biblioteques amb DO, un projecte de dinamització cultural a les biblioteques públiques de Catalunya que pren com a punt de partida la cultura del vi.